Lecții audio-video – elevi

Pentru a participa apelurile audio-video in cadrul lectiilor atunci când cadrul didactic solicită acest lucru trebuie să intrați pe link-ul apelului și apoi urmați pașii.

Etapa 1 – link-ul Meet

  • In cazul in care profesorul va pune la dispozitie un link/site pentru apel, dati click pe acel link si urmati Etapele 2-3.

Daca nu aveti link de la profesor

  • (Fiecare disciplina are cate un link. Accesul in conferinta se realizeaza dupa ce intrati in disciplina din Classroom de pe link-ul din partea de sus a paginii de pe calculator sau de pe iconita cu camera video de pe telefon)

Din versiunea de pe calculator link-ul apare in partea de sus a paginii clasei/disciplinei la care se realizează apelul.

Din versiunea de pe telefonul mobil apare o imagine cu o camera video tot in partea de sus (cu conditia sa fie instalata aplicatia Meet din Magazinul Google Play).

Etapa 2

Dupa accesare se apasa „Inscrie-te acum” sau „Participa” .


Orice solicitare de autentificare se va realiza cu numele de utilizator si parola create pt Classroom. ( nume@scoalasfgt.ro) pe care le folositi si in Classroom. (pe telefon apare contul in partea de jos, iar pe calculator apare contul in partea dreapta sus). Nu folositi conturi personale de Gmail.
De pe calculator nu este necesara instalarea vreunei aplicatii.

Cei care intra de pe telefon li se va solicita sa se instaleze Meet pt a putea intra in conferinta.

Este posibil sa vi se solicite acces la microfon/camera la care trebuie sa dati Permite/Accept

Etapa 3

Se poate activa/dezactiva camera si sunetul din mijlocul meniului .

Asteptati sa se conecteze cat mai multi utilizatori. In partea dreapta sus vor fi afisate butoanele de vizualizare a participantilor si de chat text.

In timpul apelului de grup elevii pot sa-si inchida microfonul in cazul in care este galagie si se creeaza microfonie (elevii/profesorul vor apasa pe microfon din meniul aparut in mijlocul ecranului jos – daca nu apare mergeti cu mouse-ul in mijloc jos si ar trebui sa apara). In acest caz, va tine deschis microfonul doar profesorul si elevul care are ceva de spus.

La urma nu uitati sa opriti apelul si sa iesiti din browser/aplicatie.